HomeAlleen geboren tweeling / meerling

Alleen geboren tweeling / meerling

Je hebt het gevoel dat er iets ontbreekt in je leven.
 

Volgens de officiële wetenschappelijke publicaties begint 30 % van alle zwangerschap met een meerling. De onofficiële cijfers spreken al van 50%. Zo vaak komt het voor. Is dat erg, je " weet" het immers niet meer? Nee je weet het niet maar het blijkt wel een ongelooflijke invloed op je leven te hebben. Iets in jou weet het overigens nog wel, celgeheugen, zielsgeheugen? 

Het zou makkelijk zijn om een lijstjes te kunnen afvinken om te kunnen checken of jij een van een niet geboren tweeling bent. Helaas is dat niet zo. Ieder mens heeft zo zijn eigen eigenaardigheden op dit thema ontwikkeld. Toch zijn er veelvoorkomende kenmerken. Hieronder een opsomming.

Je bent een zoeker, ervaart diepe eenzaamheid en een onvervuld verlangen. Vriendschappen en liefdes zijn het nèt niet, nooit precies dat wat jij zoekt. 
Je kent angsten op veel manieren zoals donker, tunnels, alleen thuis 's nachts of in de auto. Je hebt het gevoel dat er altijd iets kan gebeuren. Je bent bang om te verliezen, kwijt te raken op wat voor manier dan ook. Je hebt een bovengemiddeld groot verantwoordelijkheidsgevoel. De dood intrigeert je, terwijl leven lastig kan zijn. Je hebt het gevoel dat je overleeft in plaats van leeft en er zit meer potentieel in je dan dat eruit komt. Het liefst houd je de controle, soms zelfs dwangmatig. 
Je bent altijd op zoek naar iets, zoals een ideale partner, maar kunt geen voldoening en verbinding vinden. Je hebt het gevoel dat je je draai niet kunt vinden, of geen plek hebt. 
Het gevoel is dat je overleeft, in plaats van echt voluit leeft. 
Je bent bang om afgewezen te worden. Je hebt ruimte nodig maar deze ruimte durf je niet in te nemen. Je voelt je zeer verantwoordelijk voor anderen. 
Extremen intens ervaren, zoals extreme emoties hebben of een diep verdriet met je meedragen.
Je hebt duidelijke voor- en afkeuren, zoals niet op de foto willen, je verjaardag niet willen vieren, verdrietig zijn voor of op die dag, hekel hebt aan feestdagen en een hekel aan oneven. Maar vier je je verjaardag, dan tel je de mensen die niet gekomen zijn! 
Je bent perfectionistisch en streeft altijd naar ‘beter’. 
Je bent gefascineerd door de dood, het kan zijn dat je graag op begraafplaatsen loopt of kindergraven bezoekt, de rouwadvertenties in de krant moet lezen of je hebt je wel eens afgevraagd waarom je zo onvoorstelbaar verdrietig bent op een uitvaart van een oudtante van 100 jaar. Er huist een diepe overtuiging in je het altijd alleen te moeten doen in dit leven en er " niet bij te horen" wat een diep eenzaam gevoel geeft. 
Het aangaan van een homoseksuele relatie, kan een gevolg zijn van onbewust zoeken naar je eeneiige tweelingbroer of zus. Je bent sowieso gefascineerd door tweelingen. Voor sommige alleengeboren tweelingen is het lastig om als eerste ergens naar binnenste gaan of iemand aan te kijken bij het beantwoorden van persoonlijke vragen. Ook kan het voorkomen dat je een voorkeur voor zwarte kleding hebt. Je kunt maar niet naar bed gaan, langer dan goed voor je is, blijf je en op feestje  moet jij   “het licht uit doen”.
Misschien was je een huibaby of liep je al heel jong weg, fietste je de wereld in, had je stille tranen als kind, wilde je niet logeren en had je enorme last van heimwee. Maar "weet hebben" van leven en dood kan ook een trek naar de dood geven, een burn-out, een depressie of anorexia. Grappiger is het om van alles twee te willen hebben of te moeten kopen. Daar waar de een maar geen afscheid neemt en vriendschappen aanhoudt, ook als ze over de datum zijn, zegt de ander in een oogwenk de vriensdschap op. 
Sommige alleengeboren tweelingen zijn er zo van overtuigd dat ze alleen gelaten worden dat ze in hun huidige relatie steeds zeggen jij gaat toch weg, of onbewust zelfs het er naar maken dat iemand weggaat, dat terwijl ze zo verlangen naar eenheid.....

Veel alleengeboren tweelingen hebben een haat liefde verhouding met voeding en 
worstelen vaak al hun hele leven met hun gewicht. Sommigen schommelen heel erg. 
Anderen eten al hun hele leven voor twee terwijl de derde groep zichzelf uithongert vanuit 
een soort onbewust schuldgevoel. 

 • Lichamelijke kenmerken die kunnen voorkomen: 
 • Vitamine B12-tekort 
 • Twee kleuren ogen 
 • Scoliose (een verkromming in de rug) 
 • Vermoeidheid, energietekort
 • Koud gevoel of lichamelijk pijn aan een kant
 • Onevenwichtig gevoel links rechts
 • Blessures aan een kant
 • Duizeligheid
 • Lage bloeddruk 
 • Bloedarmoede 

Boeken:

 • Ik wou dat ik twee hondjes was, dan kon ik samen spelen / Aranka Reeuwijk-Willems

 • Het drama in de moederschoot / A. R. Austerman

 • Womb Twin Survivors / Althea Hayton 

 • Christina tweeling uit licht geboren / Bernadette Von Dreien


Websites:

 

 

 

 

Opzoek naar inzicht en uitzicht? Je bent van harte welkom!
Neem direct contact op
© 2023 Re-Enter